Προφήτης Ηλίας Ζήρειας - ΒΔ ορθοπλαγιά

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
Nikolas_A

Προφήτης Ηλίας Ζήρειας - ΒΔ ορθοπλαγιά

Post by Nikolas_A »

Με τον Γιώργο Ποθητάκη σκαρφαλώσαμε χτες το κεντρικό λούκι της ΒΔ ορθοπλαγιάς του Προφήτη Ηλία στη Ζήρεια
Ανάπτυγμα γύρω στα 700m, 40°(50°)
Υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες γραμμές εκεί, έχει σκαρφαλωθεί τίποτα; Δεν μπορώ να βρω κάποια πληροφορία

Image
Image
Image
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
kayak

Re: Προφήτης Ηλίας Ζήρειας - ΒΔ ορθοπλαγιά

Post by kayak »

συνθηκες?
ermis

Post by ermis »

Σκαρφάλωσα το λούκι του Προφήτη Ηλία το Μάρτη του 1985 μόνος μου. Το 1987(;) πήγα πάλι με τον Άρη Θεοδωρόπουλο και το 1998(;) με τους Ξυλοκαστρίτες Τάκη Κοκορέλη και Νίκο Μαντά. Τις ημερομηνίες τις βρήκα από τα φιλμ της μηχανής μου και είναι με ερωτηματικό μόνο για τις επαναλήψεις. Δε θυμάμαι αν υπάρχει δημοσίευση σε κάποιο έντυπο αλλά υπάρχουν καταγραμμένες στη δράση του ΕΟΣ Ξυλοκάστρου. Η ορθοπλαγιά αρχίζει περίπου στα 1900μ και η κορυφή του Προφήτη Ηλία είναι στα 2259μ. Υπάρχουν κάποιες γραμμές, που σίγουρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον αν και δεν είναι συνεχόμενες για όλο το ύψος της ορθοπλαγιάς.
Το Σάββατο 2 Μαρτίου ανέβηκα μα τα σκι στην κορυφογραμμή ανατολικά του Προφήτη Ηλία στα 2165μ. Παραλίγο να συναντηθούμε!
Σπύρος Αποστολόπουλος
Nikolas_A

Post by Nikolas_A »

kayak wrote:συνθηκες?
Αρκετά καλές, παγωμένο χιονάκι, λίγο κούφιο στα κλειστά περάσματα. Παραδόξως στα αριστερά του τελευταίου περάσματος πάγος τούμπανο!
ΒΔ προσανατολισμός btw...
ermis wrote:Σκαρφάλωσα το λούκι του Προφήτη Ηλία το Μάρτη του 1985 μόνος μου. Το 1987(;) πήγα πάλι με τον Άρη Θεοδωρόπουλο και το 1998(;) με τους Ξυλοκαστρίτες Τάκη Κοκορέλη και Νίκο Μαντά. Τις ημερομηνίες τις βρήκα από τα φιλμ της μηχανής μου και είναι με ερωτηματικό μόνο για τις επαναλήψεις. Δε θυμάμαι αν υπάρχει δημοσίευση σε κάποιο έντυπο αλλά υπάρχουν καταγραμμένες στη δράση του ΕΟΣ Ξυλοκάστρου. Η ορθοπλαγιά αρχίζει περίπου στα 1900μ και η κορυφή του Προφήτη Ηλία είναι στα 2259μ. Υπάρχουν κάποιες γραμμές, που σίγουρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον αν και δεν είναι συνεχόμενες για όλο το ύψος της ορθοπλαγιάς.
Το Σάββατο 2 Μαρτίου ανέβηκα μα τα σκι στην κορυφογραμμή ανατολικά του Προφήτη Ηλία στα 2165μ. Παραλίγο να συναντηθούμε!
Σπύρος Αποστολόπουλος
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, κρίμα που δεν συναντηθήκαμε. Στα πρώτα βράχια και τα δύο αλτίμετρα έδειξαν 1750m πάντως.
Το αριστερό λούκι μου φαίνεται η δεύτερη λογική επιλογή...
ermis

Post by ermis »

Το εντελώς αριστερά λούκι (αν αυτό εννοείς) δεν έχει κάποια δυσκολία. Κλίση γύρω στις 40ο στο μέσο του, εκεί που στενεύει. 1750μ εννοείς το υψόμετρο στα πρώτα βράχια ανεβαίνοντας δεξιά; Εκεί που αρχίζεις την κόκκινη γραμμή στη φωτο, νομίζω ότι είναι περίπου στα 1900μ.
Nikolas_A

Post by Nikolas_A »

Εκεί που αρχίζει η γραμμή δύο αλτίμετρα έλεγαν 1750 με διαφορά μεταξύ τους 5-6 μέτρα. Και στην κορφή τα έλεγαν σωστά. Μάλλον περνάνε γρήγορα τα μέτρα άμα διασκεδάζεις...
Nikolas_A

Post by Nikolas_A »

ermis wrote:Το εντελώς αριστερά λούκι (αν αυτό εννοείς) δεν έχει κάποια δυσκολία. Κλίση γύρω στις 40ο στο μέσο του, εκεί που στενεύει
Με τα σκι θα έχει ενδιαφέρον...
ermis

Post by ermis »

Το λούκι είναι ωραίο με τα σκι αλλά είναι λίγο, οπότε θέλει και κορφή αν ανέβεις από Σκαφιδιά(Γκούρα). Αν ανέβεις από οροπέδιο είναι λίγο μακρύτερα αλλά έχεις πάντα τα λούκια της βα πλευράς για την επιστροφή.
AlexHwaRang

Post by AlexHwaRang »

το αντιμπολινγκ του Ποθητάκη δεν παίζεται
Ibex

Post by Ibex »

Υπάρχει ακόμα ο Γιώργος Ποθητάκης;
Που είσαι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :D
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
Nikolas_A

Post by Nikolas_A »

AlexHwaRang wrote:το αντιμπολινγκ του Ποθητάκη δεν παίζεται
Προσπάθησα να τον ενημερώσω για τις εξελίξεις της τελευταίας 15ετίας στα ορειβατικά υλικά, για να δούμε...
pothitakis

Post by pothitakis »

ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ, ΚΑΚΟΓΕΡΝΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΠΙΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΟΥ! ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΞΕΙΑΣ(ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ). ΚΑΛΗΜΕΡΟΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ FORUM.
Post Reply