Χαμένα Κορμιά

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
Ibex

Χαμένα Κορμιά

Post by Ibex »

Συνωμοσία σημαίνει συνουσία, πορνογραφία στο φως των αστεριών.
Reference: http://www.routes.gr/Community/viewtopi ... 0&start=50

Μάγκες, εχθές με τον Ούρτη και τον ασυναγώνιστο Γιλέκο ξεκινήσαμε να κάνουμε την Συνωμοσία και καταλήξαμε να μην ξέρουμε τι έχουμε τελικά κάνει, και προβληματιστήκαμε για το τί σκαρφάλωσε και ο Chrisbel με την παρέα του.

Βασικά, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, 15-20μ αριστερά από την είσοδο των Επαγγελματιών φύγαμε ευθεία πάνω και ύστερα ελαφρώς αριστερά σε μια απότομη χορταριασμένη ράμπα σε κόκκινα βράχια, όπου μια σκοινιά 59μ με έβγαλε σε ένα πολύ καλό σημείο για ρελέ (σχισμή για μεγάλα καρύδια και άλλη σχισμή κάτω από αρνητικό βράχο για φρεντάκια 2.0-2.5cm). Την σχοινιά αυτή θα την έδινα το πολύ Μ3 (70-μοιρο). Ασφάλιση με 2 λάμες και δύο φρεντάκια.

Από εκεί τον λόγο πήρε ο Αλέκος (Ασημακόπουλος) όπου έφυγε ακριβώς ευθεία πάνω σε ένα 3-μετρο πρόβλημα Μ3, και ύστερα σε ένα κεκλιμένο πεδίο για 4-5 μέτρα που οδηγεί σε ένα κάθετο κομμάτι στην βάση του οποίου βρέθηκε ρελέ αποτελούμενο από δύο καρφιά ισοσταθμισμένα με διπλό ιμάντα. Ο Αλέκος συνέχισε ντουγρού επάνω (κάτι σαν ανοιχτό όρθιο δίεδρο), βρήκε αμέσως (στα 2μ) άλλο ένα καρφί και συνέχισε (7-8μ, Μ4) μέχρι μια απότομη πλάκα. Εκεί αν ήταν καλοκαίρι και με αναρριχητικά παπούτσια ίσως κανείς να πήγαινε ευθεία πάνω ανασφάλιστα και να καθάριζε σε 5-6 μέτρα (πιθανόν κάτι σαν V+), όμως για χειμερινό σκαρφάλωμα η καλύτερη επιλογή ήταν να βάλει μια λάμα και ένα φρεντάκι (σχισμή 1.5-2.0cm) και να κάνει μια αεράτη τεχνική τραβερσούλα αριστερά (Μ5) όπου με έκταση του αριστερού ποδιού "μπήκε" (κίνηση stemming με κραμπόν, ζόρικη για κοντούς χωρίς ανοίγματα) σε μια κατακόρυφη off-width σχισμή στην έξοδο της οποίας κάνεις ρελέ (57μ), από εκεί λύνεσαι και φεύγεις.

Σημειωτέον ότι μετά το κάθετο ανοιχτό δίεδρο πάνω από το ρελέ με τα 2 καρφιά χάσαμε οπτική επαφή με τον Αλέκο. Δεν κάναμε ΠΟΥΘΕΝΑ τραβέρσα προς τα δεξιά ούτε ένα βήμα, εκτός ίσως από τα πρώτα μέτρα της 1ης σκοινιάς.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλέκο και εξέτασης των σκίτσων και του πανοραμικού από το "Α" καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μάλλον τελειώσαμε την ατελείωτη προσπάθεια κάποιων άλλων που πιθανότατα υποχώρησαν από το ρελέ με τα δύο καρφιά και τον διπλό ιμάντα, στο ξεκίνημα των δυσκολιών δηλαδή. Αναμένονται διευκρινήσεις.
Last edited by Ibex on 11 Feb 2011 14:04, edited 6 times in total.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
mak

Post by mak »

Από την περιγραφή σου μάλλον κάνατε την πρώτη σχοινιά από τη Συνομωσία και συνεχίσατε και ολοκληρώσατε αυτό που είχε ξεκινήσει ο Ηιppo με τον NIKx. Τα καρφιά πρέπει να είναι δικά τους αλλά ας το επιβεβαιώσει καλύτερα ο Hippo.
Για να μπεις στη συνομωσία πρέπει να τραβερσάρεις δεξιά (και λίγο κάτω) από το πρώτο ρελέ που περιγράφεις και να πάρεις μια σχισμή που πάει ευθεία πάνω (2η σχοινιά). Ακολουθεί η τρίτη σχοινιά (ευθεία και λίγο αριστερά- original-) ή δεξιά (παραλλαγή chrisbel).
Ibex

Post by Ibex »

"Αναρρίχηση Βουνού" δεν σημαίνει καλοκαίρι.... Εδώ όφειλε να μπει το post.

Πάντως είναι αλήθεια, τα βράχια ήταν πολύ ξερά, και ίσως ήταν καλύτερα έτσι γιατί εκείνη η αεράτη τραβέρσα θα ήταν πιστεύω ακόμα πιο δύσκολη αν τίποτα πασπάλες ή rime-ice έκρυβαν τις σωτήριες μικρο-τρυπούλες... Και ξέρεις, εγώ και ο Γιάννης ήμασταν με τις μπότες του ορειβατικού σκι, εγώ δε με κλασικά κραμπόν (οριζόντιες μύτες).

Πάντως το σημαντικό είναι να επιβεβαιώσουν τα παιδιά (Hippo) ότι άφησαν εκείνα τα καρφιά (2 για ρελέ, και άλλο ένα 2μ παραπάνω) και δεν συνέχισαν από εκεί και πάνω.
mak

Post by mak »

Χα χα. Νόμιζα οτι έγραφε "Αναρρίχηση Βράχου" το topic εξού και το σχόλιο. Μέχρι να κάνω edit βέβαια είχες απαντήσει! Τέλος πάντων συμφωνώ απόλυτα.
Hippo

Post by Hippo »

Κουφάλες μας φάγατε το project!!!.Πράγματι τα καρφιά που βρήκατε δικά μας ήταν.Απο το πρώτο σας ρελέ η συνωμοσία κάνει 5 μέτρα οριζόντια τραβέρσα δεξιά και πάει στο δίεδρο.Απορία:αυτό το ανοιχτό δίεδρο και την απότομη πλάκα που γράφεις πως τα ασφάλισε ο Αλέκος? ή μήπως δεν...
Υ.Γ.Αυτός ο γρόθος ο Ούρτης το'χε βάλει σκοπό να μας φάτε τη διαδρομή,είμαι σίγουρος.Όπως και να'χει,well done!
Ibex

Post by Ibex »

Thanks, Hippo.

Το ανοιχτό όρθιο δίεδρο ο Αλέκος το πήγε σχεδόν όλο με γυμνά χέρια! Αν θυμάμαι καλά έβαλε ένα ρηχό καρυδάκι λίγο πιο πάνω από το μονό καρφί και μια λάμα πιο πάνω, όμως επειδή αυτά τα άφησα να τα καθαρίσει ο Ούρτης δεν είμαι και βέβαιος.

Πάντως ήμασταν τελείως ηλίθιοι, την Συνωμοσία ξεκινήσαμε να κάνουμε, πλην όμως χωρίς πανοραμικό και χωρίς περιγραφή ή σκίτσο... Έτσι καταλήξαμε να ψαχνόμαστε (ευτυχώς όχι να μας ψάχνουνε) από εδώ και από εκεί σαν ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ. Από την Αθήνα φύγαμε με προορισμό τον Γεροντόβραχο, δεν ξέρω πως καταλήξαμε στα Βαρδούσια, μάλλον είχε να κάνει με κάποιο amore.
Goris

Post by Goris »

Α ρε Hippo μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ. Για να συνεχίζουμε εκεί που σταματάς εσύ..
Στις δυσκολίες που ανέφερε ο Ibex ("...ήμασταν με τις μπότες του ορειβατικού σκι, εγώ δε με κλασικά κραμπόν...") να προστεθεί ότι μου είχε ανέβει ψηλά και η σαλοπέτα και μ' έκοβε ανάμεσα στα πόδια.
Εννοείται ότι αν πας να βγάλεις τα καρφιά απ' τη 2η σχοινιά μας, θα θεωρηθεί παραποίηση ξένης διαδρομής που τιμωρείται αυστηρά.
..
Ibex

Post by Ibex »

Ποια σαλοπέτα ρε Γορίλα; Αφού σου το έχω πει να
μην φοράς το στριγκάκι που σου χάρισα στο βουνό.
Μόνος σου κάνεις wedgie; :lol:
Post Reply