IMG_20170201_184217 by ant20, on FlickrΣτην παραπάνω φωτό κρατάω στο χέρι μου το ρελέ της διαδρομής 4 (και 4α) του πεδίου Φιλοπάππου.
Πηγαίνοντας για μια απογευματινή βoλτoύλα στο πεδίο, φίξαρα τα σχοινιά μου σε κάποια παλιά σημεία επάνω από τα ρελέ, και ραπέλιασα στο ρελέ της φωτογραφίας, με σκοπό να τα ξαναφιξάρω εκεί και να κατέβω για να κάνω μερικούς "γύρους" top rope.
Βλέποντας μάλιστα το ρελέ ολοκαίνουριο χάρηκα γιατί δε θα χρειαζόταν να μπω στις "παλιατζούρες".
Για να μην τα πολυλογώ, με το που κλίπαρα τον ιμάντα μου και πριν ρίξω βάρος, με ένα απλό τράβηγμα του χεριού, το ρελέ μου έμεινε στο χέρι.
Ούτε έσπασε (όπως φαίνεται στη φωτό) ούτε και είχε την οποιαδήποτε άλλη διάβρωση. Είναι σαν αυτός που το έβαλε να ξέχασε να βάλει τη ρητίνη (!!) και απλώς να το σφήνωσε μέσα στην τρύπα (σα να ήταν διπλής εκτόνωσης)
Με σχετικά λίγη προσπάθεια, έφυγε και το δεύτερο αντίστοιχα!
Δε γνωρίζω ούτε ποιος έκανε την "ανανέωση" ούτε και τι σκεφτόταν, παντως ο κόσμος που ήταν κάτω μου είπε ότι κάλλιστα θα μπορούσε να έχει σκαρφαλώσει τη διαδρομή εκείνη τη μέρα. Και γω το ίδιο, εφόσον πήγαινα να στήσω εκεί τα σχοινιά μου.
Προσοχή σε όσους σκαρφαλώνουν εκεί, εάν δούνε κάποιο καινούριο ρελέ, να το τεστάρουν καταλλήλως!
Το πεδίο επισκέπτονται και αρχάριοι αλλά και γενικά κόσμος που δε διαβάζει routes, facebook κτλ, οπότε παρακαλώ διαδώστε...