Επισκεφθήκαμε το εν λόγω πεδίο το οποίο ανοίχτηκε στα πλαίσια του δεύτερου φεστιβάλ αναρρίχησης στη Φυλή που έλαβε μέρος την άνοιξη. Παραθέτω μερικές πληροφορίες.
Από τις 13 συνολικά διαδρομές:
Οι τρεις δεξιότερες 11, 12, 13 έχουν αφαιρεμένες τις πρώτες 2-3 πλακέτες. Πάνω από τις 11 και 12 κρέμονται κάτι μεγάλα κόκκινα μπλόκια.
Στην 8 πλακέτες/βύσματα ξεκινούν γύρω στα 10 μέτρα και πάνω (στο ύψος που η 9 δεξιά μετράει ήδη 3-4 πλακέτες). Πιο πάνω φαίνεται να έχει αρκετά αραιά βύσματα/πλακέτες - δεν μπορέσαμε να δούμε παρά μόνο 3. Στον οδηγό αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη η χρήση προσωρινών ασφαλειών.
Η 3 έχει αφαιρεμένες τις πρώτες πλακέτες.
Η 2 μας φάνηκε γύρω στο 6c (ο οδηγός λέει 6a+).
Η 1 (αριστερότερη) κινείται σχεδόν αποκλειστικά (από την αρχή ως το τέλος) σε σαθρό, σπασμένο, κόκκινο βράχο. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να σκαρφαλώνεται και καλό θα είναι να αφαιρεθούν οι πλακέτες. Επίσης ανάμεσα στο 4ο και 5ο βύσμα μεσολαβεί ένα runout 4-5 μέτρων σε αρκετά σαθρό πεδίο το οποίο απαιτεί προσοχή (ψάξαμε 2 άτομα, πλακέτα/βύσμα δεν βρήκαμε).
Το πεδίο βρίσκεται στη σκιά μετά τις 15:00 αυτή την εποχή. Έχει πρόσβαση ~20 λεπτά από το parking για ΕΠΟΣ Φυλής, Άνω Αλογόπετρα κ.λπ. Θέλει προσοχή σε όλες τις διαδρομές (κράνος απαραίτητο) καθώς κάποιες είναι σαθρές ενώ άλλες απλά δεν έχουν σκαρφαλωθεί αρκετά και δεν έχουν καθαρίσει ακόμα.
Τέλος, μαζέψαμε και μια πεταμένη πινακίδα από το φεστιβάλ που ήταν disclaimer για την προσωπική ευθύνη ασφάλειας των συμμετεχόντων.
Αναρριχητικό πεδίο Κόκκινος Βράχος στη Φυλή
Αναρριχητικό πεδίο Κόκκινος Βράχος στη Φυλή
Not all those who wander are lost.
Re: Αναρριχητικό πεδίο Κόκκινος Βράχος στη Φυλή
Οι πρωτες ασφαλειες θα προστεθουν παλι μεσα στο φθινοπωρο μολις γινουν καποιες διορθωσεις στην ασφαλιση τους.
Η 2 εγινε flash απο αναρριχητη που δεν εχει κανει ελευθερα πανω απο 6b, οποτε θεωρω καπως υπερβολικο το 6c ...
Η 2 εγινε flash απο αναρριχητη που δεν εχει κανει ελευθερα πανω απο 6b, οποτε θεωρω καπως υπερβολικο το 6c ...
Thanks. Αν είναι εύκολο ενημερώστε όταν ξαναμπούν.
Το 6c που ανάφερα είναι (προφανώς) με επιφύλαξη και δώθηκε από τη σχοινοσύντροφο (όχι εμένα) η οποία σκαρφαλώνει 6c+/7a. Από κάτω και πριν μπει μου φάνηκε ~6c μιας και έβλεπα λείο τοίχο χωρίς πιασίματα ή τρύπες. Σε όποια άλλη διαδρομή μπήκα η βαθμολογία μου φάνηκε ακριβής - τόσο που μου έκανε εντύπωση.
Ο αναρριχητής που λες πήγε από εκεί που είναι οι ασφάλειες ή αριστερά από την κόψη; Ίσως από αριστερά να είναι 6b, αλλά βγαίνει εμφανώς εκτός διαδρομής. Εκτός αν μιλάμε για διαφορετική διαδρομή.
Το 6c που ανάφερα είναι (προφανώς) με επιφύλαξη και δώθηκε από τη σχοινοσύντροφο (όχι εμένα) η οποία σκαρφαλώνει 6c+/7a. Από κάτω και πριν μπει μου φάνηκε ~6c μιας και έβλεπα λείο τοίχο χωρίς πιασίματα ή τρύπες. Σε όποια άλλη διαδρομή μπήκα η βαθμολογία μου φάνηκε ακριβής - τόσο που μου έκανε εντύπωση.
Ο αναρριχητής που λες πήγε από εκεί που είναι οι ασφάλειες ή αριστερά από την κόψη; Ίσως από αριστερά να είναι 6b, αλλά βγαίνει εμφανώς εκτός διαδρομής. Εκτός αν μιλάμε για διαφορετική διαδρομή.
Not all those who wander are lost.
Θα σου στειλω pm για να μην χασει ο κοσμος τον onsight....
Χαιρομαι που τις αλλες τις πετυχαμε διανα.
Χαιρομαι που τις αλλες τις πετυχαμε διανα.