Αναρριχητική συνάντηση στην Κρήτη

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις αθλητικές διαδρομές
Planar

Αναρριχητική συνάντηση στην Κρήτη

Post by Planar »

Έπειτα από πρόταση που έπεσε, ανοίγω ξεχωριστό θέμα για να δούμε αν μπορούμε να κανονίσουμε μια αναρριχητική επίσκεψη στην Κρήτη ως routes.gr και όχι μόνο.

Μια καλή ημερομηνία θα ήταν η Καθαρά Δευτέρα (τριήμερο 8-9-10 Μαρτίου) ή και η 25η που μπορεί να γίνει τετραήμερο (22 Σαββατο-23-24-25) αν χτυπήσουμε μια άδεια τη Δευτέρα. Το δεύτερο δεν ξέρω αν είναι για όλους εφικτό (πχ για εμένα!!!) αλλά ας αρχίσει η συζήτηση και βλέπουμε!

Τι λετε;
nioniakis

Post by nioniakis »

καλη ιδεα το ταξιδακι.τι λετε και για καποιο ΠΣΚ;σαββατο και κυριακη,ανετα λοιωνουμε(οπως στις αλλες εκδρομες),συν οτι θα παιζει και το καραβι(χαμος,μεθυσια,παρτυ με γυμνοστηθες κλπ)..
Minimus

Post by Minimus »

Το πλεονέκτημα που έχει η Κρήτη, είναι ότι ουσιαστικά γλυτώνεις το χρόνο της μεταφοράς γιατί την πέφτεις στο πλοίο και κοιμάσαι.
(Συνήθως τα δρομολόγια είναι περίπου 21:30-05:00) οπότε βολεύει.

Από την άλλη, για να πας οδικώς από το Ηράκλειο στο Αγιοφάραγγο, χρειάζεσαι οπωσδήποτε Μεταφορικό μέσο. Θέλεις το πολύ ένα δίωρο, εκ του οποίου τα τελευταία χιλιόμετρα είναι χωμάτινα.

Εγώ έχω μηχανή και βολεύει, αλλά πρέπει να έχουμε όλοι μηχανές.
Για αυτοκίνητο δε νομίζω να συμφέρει να το κουβαλήσεις στην Κρήτη για δυο μέρες. Νομίζω ότι αν μπορέσουμε να συντονιστούμε και είμαστε πολλά άτομα, συμφέρει να νοικιάσουμε αυτοκίνητο από το Ηράκλειο.

Τέλος πάντων, το συζητάμε...
CLEANCLIMBING

Post by CLEANCLIMBING »

ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ, ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΝΑΥΛΩΣΟΥΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ?
CLIMB CLEAN, LIVE FREE...
kitsos

Post by kitsos »

ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΩΣ, ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΡΑ?
Minimus

Post by Minimus »

Εγώ ψηφίζω το "ενδεχόμενο" τετραήμερο της 25ης Μαρτίου.
Planar

Post by Planar »

Καλημέρα σε όλους

Εγώ προτείνω να κατέβουμε Καθαρά Δευτέρα (7-10 Μαρτίου). Είναι αργία για όλους και δε θα έχει πολύ ζέστη ακόμα.

Για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες παίζουν οι εξής τρόποι μετάβασης (από Αθήνα) για Ηράκλειο(?):

Πλοίο από Πειραιά. Το εισιτήριο είναι 70 Ευρω με επιστροφή

1. PIRAEUS-HERAKLIO 07-03-2008, 21:00 08-03-2008, , 06:00 KNOSSOS PALACE MINOAN LINES
2. HERAKLIO-PIRAEUS 10-03-2008, 21:00 11-03-2008, , 05:20 KNOSSOS PALACE MINOAN LINES

Super βολικό. Απλά θα χρειαστεί να παμε κατευθείαν για δουλεία τη Τρίτη :))) Δε βαριέσαι το έχουμε ξανακάνει:))

Υπάρχει και το αεροπλάνο (150 ευρώ):

Olympic Airlines
Economy 05:45 ΣΑΒ 08-03-2008 ATH Athens 06:35 ΣΑΒ 08-03-2008 HER Heraklion 50 Λεπτά
Economy 16:50 ΔΕΥ 10-03-2008 HER Heraklion 17:40 ΔΕΥ 10-03-2008 ATH Athens 50 Λεπτά

Καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε και τους Κρητικούς ειδικά για να δούμε τι παίζει με πεδία και τρόπο μεταφοράς. Αν κάποιος έχει επαφές κάτω ας κάνει ένα κόπο (Δημήτρη;).

Τι λετε για Καθαρά Δευτέρα λοιπόν;
Dimitris

Post by Dimitris »

Εγώ είμαι λίγο επιφυλακτικός για τόσο νωρίς γιατί μπορεί να μας την χαλάσουν οι βροχές, όπως μου την χάλασαν τον Οκτώβρη στην Κάλυμνο (πήγα μια εβδομάδα που έβρεχε συνεχώς και οι ντόπιοι λέγανε ότι κάτι τέτοιο έχει να γίνει πολλές δεκαετίες). Όμως δεν με πειράζει, αφού κάτι θα βρούμε να κάνουμε αν βρέχει! Έχετε δει στις αποστολές των συλλόγων που βάζουν εκτός από το ορειβατικό πρόγραμμα και ένα τουριστικό; Έτσι κι εμείς μπορούμε να έχουμε στο τουριστικό μας πρόγραμμα μια επίσκεψη στα Ζωνιανά! Αν πάντως μιλάμε για Μάρτιο, νομίζω καλύτερη ιδέα είναι στις 22-25 Μαρτίου που, με 1 μέρα άδεια γίνεται 4ήμερο. Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια αργία που μια ζωή μετανιώνω που πήγα κάπου και λέω καλύτερα να έμενα Αθήνα, αφού βγαίνουν οι ορδές των βαρβάρων. Έτσι, θα υπάρξουν δυσκολίες στα εισιτήρια (αν πχ κάποιος δεν βγάλει από τώρα δεν θα μπορεί να το αποφασίσει την τελευταία στιγμή), αλλά και γενικότερα στο στρίμωγμα. Αυτή είναι η γνώμη μου, αλλά ακολουθώ την πλειοψηφία. Έχω ζητήσει από τον Μανώλη Μοσχονά (του ΕΟΣ Ρεθύμνου) να διαβάσει αυτά που γράφουμε και να μας πει τη γνώμη του που θα είναι χρήσιμη για τον καιρό, τη διαμονή και τη μετακίνηση. Φυσικά και όποιος άλλος Κρητικός μας διαβάζει, ας παρέμβει να μας πει τη γνώμη του. Σχετικά με το αυτοκίνητο που αναφέρθηκε για όποιον δεν έχει μηχανή, νομίζω πως 1 αυτοκίνητο ανά 4 άτομα για ένα 4ήμερο συμφέρει, αφού φορτώνεις από εδώ και πας κατ' ευθείαν στο πεδίο, χωρίς διατυπώσεις, ούτε πολύ μεγάλο κόστος.
Minimus

Post by Minimus »

Συμφωνώ με το σχόλιο του Δημήτρη, τόσο για την ημερομηνία, όσο και για το θέμα της μετακίνησης.

Αναφορικά με τη διαμονή, νομίζω ότι η καλύτερη περίπτωση είναι η κατασκήνωση μέσα στο Αγιοφάραγγο.
Είναι εξαιρετικό το τοπίο κι επίσης ιδανικό για να στήσεις σκηνή.

Τέλος, το δεύτερο πλησιέστερο (περίπου 15km) στο Αγιοφάραγγο χωριό λέγεται "Σίβας" (62km από Ηράκλειο) έχει 4 ταβέρνες στις οποίες ξεκοιλιάζεσαι με €12 :lol: και αρκετά φθηνά και αξιοπρεπή ενοικιαζόμενα δωμάτια. (€30/δίκλινο).
Planar

Post by Planar »

OK και γω με την πλειοψηφία παω απλά λόγω της φύσης της δουλείας μου δεν μπορώ ξέρω αν θα μπορέσω να πάρω άδεια τη Δευτέρα πριν τη 25η για να κολλήσω τετραήμερο παρά μόνο τη τελευταία στιγμή :cry:

Τέλος πάντων επειδή αυτό μπορεί να τραβήξει για πάντα και να μην λεμε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του άνοιξα ένα poll να ψηφίζουμε ημερομηνία που προτιμάει ο καθένας - να δούμε και πόσοι θα μαζευτούμε τέλος και ποτε ειναι καλύτερα...

http://www.routes.gr/Community/viewtopic.php?t=238
Dimitris

Post by Dimitris »

Αυτό το "ξεκοιλιάζεσαι με €12" ήταν η καλύτερη πληροφορία μέχρι τώρα.

Τώρα όμως φίλε Planar που μπήκε και η Πρωτομαγιά στο παιχνίδι περιπλέκονται τα πράγματα. Για μένα, όπως είχα πει από την αρχή είναι η καταλληλότερη εποχή. Προτιμώ πρώτα αυτήν (και μετά την 25η Μαρτίου), αλλά νόμιζα ότι δεν μιλάγαμε για τόσο αργά. Αφού την έβαλες όμως, την ψήφισα.
Minimus

Post by Minimus »

Όχι Πρωτομαγιά ρε παιδιά!

Η Πρωτομαγιά συνδέεται με το Πάσχα και γίνεται δεκαήμερο για Κάλυμνο!
Planar

Post by Planar »

και γω για Πασχα εχω κανονισει ταξιδακι για αναρριχηση Βουλγαρια (Lakatnik και Veliko Tarnovo και δε συμαζευεται!!!).
Οπως ειπα πριν- ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του :lol:

Ας δουμε τι θα πει το poll :x
Ant

Post by Ant »

Γειά σας παιδια, παρακολουθώ τη συζήτηση με ενδιαφέρον αν και δεν είμαι βέβαιος οτι θα μπορέσω να έρθω. Ωστόσο θα προσθέσω κι εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου, προτιμώ νομίζω την Καθαρά Δευτέρα για δύο λόγους, αφ'ενός δεν χρειάζεται να ζητήσουμε άδεια, αφ'ετέρου είμαι μέλος της "αποστολής" του Planar στη Βουλγαρία οπότε το Πάσχα και η Πρωτομαγιά είναι κλεισμένα :wink:
Minimus

Post by Minimus »

Ορίστε τώρα !

O Planar, έβαλε τα τσιράκια του να ψηφίσουν !

:roll:
Planar

Post by Planar »

Και που να δεις σε λιγο που θα προτεινω και τη δημιουργια ομιλου αναρριχητικου προβληματισμου μεσα στο routes.gr
:lol: :lol:
Minimus

Post by Minimus »

Κάνε εσύ την πρόταση, κι ο administrator καραδοκεί για να σε διαγράψει.

Είπαμε, είμαστε δημοκρατικό forum, αλλά όχι κι έτσι!

:lol:
Admin
Site Admin

Post by Admin »

Μοιάζω γι Αμερικανάκι;

8)
Planar

Post by Planar »

Επανέρχομαι στο θέμα μετά το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (γαμωτο τα τσιράκια μου δεν ήταν αρκετά...)

Όπως προαναφέρθηκε λοιπόν σε συγγενές θέμα η εξόρμηση στο Αγιοφαρραγγο έκλεισε για το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου, σε λιγότερο δηλαδή από ένα μήνα!

Ο κάθε ενδιαφερόμενος καλό θα ήταν να κλείσει εισιτήρια για το εαυτό του. Απο την άλλη αν κάποιος σκοπεύει να φέρει αμάξι, έχει ελεύθερο χώρο και προτίθεται να μεταφέρει κόσμο που δεν θα έχει μεταφορικό μέσο (και να μοιραστεί τις βενζίνες και τα εισιτήρια του πλοίου φυσικά) θα βοηθούσε πολύ να το δήλωνε εδώ.

Κατά τα αλλά, τα λεμε στο πλοίο ή στα βράχια (ελπίζω)

Γενικές χρήσιμες πληροφορίες:

Παίζουν δρομολόγια με τις εξής δυο εταιρείες:

1. PIRAEUS-HERAKLIO 21-03-2008, 20:30 22-03-2008, , 05:00 F/B LATO ANEK LINES
2. HERAKLIO-PIRAEUS 25-03-2008, 20:30 26-03-2008, , 05:00 F/B KRITI I ANEK LINES

1. PIRAEUS-HERAKLIO 21-03-2008, 21:00 22-03-2008, , 06:00 FESTOS PALACE MINOAN LINES
2. HERAKLIO-PIRAEUS 25-03-2008, 21:00 26-03-2008, , 05:20 KNOSSOS PALACE MINOAN LINES

Τιμές (για την πρώτη επιλογή- φαντάζομαι παρόμοιες τιμές θα είναι και για τη δεύτερη)

Δρομολόγιο Αναχώρησης (PIRAEUS - HERAKLIO)
Αρρεν Ενήλικας DECK ¤ 27.00
CAR (DOM - INTER) ¤ 69.00

Δρομολόγιο Επιστροφής (HERAKLIO - PIRAEUS)
Αρρεν Ενήλικας DECK ¤ 27.00
CAR (DOM - INTER) ¤ 69.00
manios

Post by manios »

symfwnw me ton planar i kaliteri imerominia einai telos martioy. to triimero ton apokrewn ginetai xamos padoy (karavia,aeroplana etc) ektos aftoy o kairos einai ligo mystirios to marti eidika stis arxes. isws na mporesoyme kai kapioi apo dw apo rethymno na erthoyme agiofaraggo estw to s/k. :)
Post Reply