ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΑΝΑΡ. ΒΡΑΧΟΥ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΑΝΑΡ. ΒΡΑΧΟΥ
Έχει αρχίσει η διανομή του εξοπλισμού από την ΕΟΟΑ προκειμένου να ξεκινήσει η συντήρηση των Οργανωμένων Αναρριχητικών Πεδίων Βράχου της Αττικής (Α' φάση).
Οι Υπεύθυνοι Συντήρησης των Πεδίων (Διπλ. Εκπαιδευτές ΕΟΟΑ) που κατάθεσαν στην ΕΟΟΑ το αναλυτικό Δελτίο Απογραφής και Συντήρησης είναι οι:
Βαρυμπόμπη Πάρνηθας: Π. Κοτρωνάρος, Α. Ασημακόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Ιερά Οδός Αιγάλεω: Δ. Τιτόπουλος
Σπηλιά Χασιάς: Γ. Βουτυρόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Σέσι Υμηττού: Θ. Μιχαηλίδης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Αχαρνείς Χασιάς: Α. Θεοδωρόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Σπηλιά Νταβέλη Πεντέλης: Α. Σκευοφύλακας - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Συμπληγάδες Πέτρες Πεντέλης: Τ. Μηλιάς - ΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ
Αγία Μαρίνα: Δ. Στραβογένης - ΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ
Μικρή Βαράσοβα: Δ. Στραβογένης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Μερέντα Μαρκόπουλου: Ι. Πετρομιανός - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Καράβι Υμηττού: Ι. Πετρομιανός - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Βραχόκηπος Υμηττού: Τ. Μουτάφης - ΣΕ ΕΞΛΙΞΗ
Κακιά Θάλασσα: Δ. Στραβογένης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Δασκαλειό: Δ. Κάραλης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Μαυροσουβάλα: Δ. Κάραλης - (+Σ. Κωσταντακόπουλος) - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Διόνυσος Πεντέλης: Α. Θεοδωρόπουλος
Dry Τooling Χασιάς: Χ. Μπελογιάννης
Νταμάρι Πεντέλης: Δ. Κάραλης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Στροφές Χασιάς: Δ. Τιτόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Χούνη: Γ. Βουτυρόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Αγιοφάραγγο Κρήτης - Δ. Τιτόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Νεράκι Ναυπλίου - Κ. Τσουκλείδης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Τεχνική Υποστήριξη και Ποιοτικός Έλεγχος παραληφθέντος Εξοπλισμού: Δ. Κάραλης
Όσοι αναρριχητές, επιθυμείτε να βοηθήσετε στο έργο της συντήρησης ενός συγκεκριμένου Πεδίου, θα πρέπει να επικοινωνήστε με τους ανωτέρω.
Η βοήθειά όλων των αναρριχητών είναι απαραίτητη, καθότι ο όγκος της εργασίας είναι τεράστιος, ειδικά στα μεγάλα πεδία.
Όλες οι εργασίες θα γίνουν αφιλοκερδώς, υπό την επίβλεψη των Υπεύθυνων Συντήρησης.
Όλος ο εξοπλισμός είναι προσφορά της ΕΟΟΑ:
Μηχανικά βύσματα, SPIT M10 με CE, 95 mm, για σκληρό/μαλακό βράχο, 316L.
Πλακέτες Petzl, 316L.
Συγκολλητά Χημικά βύσματα Raumer, 10 mm, 12 mm, 304L.
Συγκολλητά Καραμπίνερ-Πλακέτα για κλιπ και κάτω, Raumer, 304L.
Ρητίνες SPIT άμεσης εφαρμογής σε φιαλίδιο.
Οι Υπεύθυνοι Συντήρησης των Πεδίων (Διπλ. Εκπαιδευτές ΕΟΟΑ) που κατάθεσαν στην ΕΟΟΑ το αναλυτικό Δελτίο Απογραφής και Συντήρησης είναι οι:
Βαρυμπόμπη Πάρνηθας: Π. Κοτρωνάρος, Α. Ασημακόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Ιερά Οδός Αιγάλεω: Δ. Τιτόπουλος
Σπηλιά Χασιάς: Γ. Βουτυρόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Σέσι Υμηττού: Θ. Μιχαηλίδης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Αχαρνείς Χασιάς: Α. Θεοδωρόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Σπηλιά Νταβέλη Πεντέλης: Α. Σκευοφύλακας - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Συμπληγάδες Πέτρες Πεντέλης: Τ. Μηλιάς - ΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ
Αγία Μαρίνα: Δ. Στραβογένης - ΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ
Μικρή Βαράσοβα: Δ. Στραβογένης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Μερέντα Μαρκόπουλου: Ι. Πετρομιανός - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Καράβι Υμηττού: Ι. Πετρομιανός - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Βραχόκηπος Υμηττού: Τ. Μουτάφης - ΣΕ ΕΞΛΙΞΗ
Κακιά Θάλασσα: Δ. Στραβογένης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Δασκαλειό: Δ. Κάραλης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Μαυροσουβάλα: Δ. Κάραλης - (+Σ. Κωσταντακόπουλος) - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Διόνυσος Πεντέλης: Α. Θεοδωρόπουλος
Dry Τooling Χασιάς: Χ. Μπελογιάννης
Νταμάρι Πεντέλης: Δ. Κάραλης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Στροφές Χασιάς: Δ. Τιτόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Χούνη: Γ. Βουτυρόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Αγιοφάραγγο Κρήτης - Δ. Τιτόπουλος - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Νεράκι Ναυπλίου - Κ. Τσουκλείδης - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Τεχνική Υποστήριξη και Ποιοτικός Έλεγχος παραληφθέντος Εξοπλισμού: Δ. Κάραλης
Όσοι αναρριχητές, επιθυμείτε να βοηθήσετε στο έργο της συντήρησης ενός συγκεκριμένου Πεδίου, θα πρέπει να επικοινωνήστε με τους ανωτέρω.
Η βοήθειά όλων των αναρριχητών είναι απαραίτητη, καθότι ο όγκος της εργασίας είναι τεράστιος, ειδικά στα μεγάλα πεδία.
Όλες οι εργασίες θα γίνουν αφιλοκερδώς, υπό την επίβλεψη των Υπεύθυνων Συντήρησης.
Όλος ο εξοπλισμός είναι προσφορά της ΕΟΟΑ:
Μηχανικά βύσματα, SPIT M10 με CE, 95 mm, για σκληρό/μαλακό βράχο, 316L.
Πλακέτες Petzl, 316L.
Συγκολλητά Χημικά βύσματα Raumer, 10 mm, 12 mm, 304L.
Συγκολλητά Καραμπίνερ-Πλακέτα για κλιπ και κάτω, Raumer, 304L.
Ρητίνες SPIT άμεσης εφαρμογής σε φιαλίδιο.
Last edited by Karazitz on 07 Nov 2012 12:09, edited 18 times in total.
Όπα... μπάστα. Δεν εννοούσα αυτό. Απλώς πρότεινα κάποια πεδία που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στην λίστα των προς ανανέωση πεδίων. Άλλωστε δεν είμαι εκπαιδευτής της ΕΟΟΑ και κατά συνέπεια δεν χαίρω της απαραίτητης κατάρτισης που θα μου επέτρεπε να διεκπεραιώσω το τιτάνιο έργο της διάνοιξης ή συντήρησης μιας αναρριχητικής διαδρομής.Planar wrote:Στροφές (krok)
Χάος (krok)
Γκούρα (krok)
Φίλτατε Krok,krok wrote:Όπα... μπάστα. Δεν εννοούσα αυτό. Απλώς πρότεινα κάποια πεδία που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στην λίστα των προς ανανέωση πεδίων. Άλλωστε δεν είμαι εκπαιδευτής της ΕΟΟΑ και κατά συνέπεια δεν χαίρω της απαραίτητης κατάρτισης που θα μου επέτρεπε να διεκπεραιώσω το τιτάνιο έργο της διάνοιξης ή συντήρησης μιας αναρριχητικής διαδρομής.Planar wrote:Στροφές (krok)
Χάος (krok)
Γκούρα (krok)
Αναφέρθηκε πουθενά στο κείμενο που ανάρτησα, ότι όποιος δεν είναι Εκπαιδευτής της ΕΟΟΑ, δεν είναι ικανός να συντηρήσει ένα πεδίο;
Σαφέστατα όχι. Το σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν είχε ως πηγή έμπνευσης το κείμενό σου.Karazitz wrote:Φίλτατε Krok,krok wrote:Όπα... μπάστα. Δεν εννοούσα αυτό. Απλώς πρότεινα κάποια πεδία που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στην λίστα των προς ανανέωση πεδίων. Άλλωστε δεν είμαι εκπαιδευτής της ΕΟΟΑ και κατά συνέπεια δεν χαίρω της απαραίτητης κατάρτισης που θα μου επέτρεπε να διεκπεραιώσω το τιτάνιο έργο της διάνοιξης ή συντήρησης μιας αναρριχητικής διαδρομής.Planar wrote:Στροφές (krok)
Χάος (krok)
Γκούρα (krok)
Αναφέρθηκε πουθενά στο κείμενο που ανάρτησα, ότι όποιος δεν είναι Εκπαιδευτής της ΕΟΟΑ, δεν είναι ικανός να συντηρήσει ένα πεδίο;
Αναρριχητικό Πεδίο: ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, 22/4/2012
Πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση τον ασφαλειών στο πεδίο Αγ. Μαρίνα Κορωπίου που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την ακτή. Στο πεδίο μπήκαν χημικά βύσματα ως ενδιάμεσες ασφάλειες και χημικά ρελέ (χωρίς αυτόματα καραμπίνερ). Δεν προστέθηκαν περισσότερες ασφάλειες για να μην αλλοιώσουν τον αρχικό χαρακτήρα τον διαδρομών. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η ασφάλιση της διαδρομής Ουρανοκατέβατο. Στη συντήρηση βοήθησαν οι Θοδωρής Γράσος, Κυριάκος Κιζιρίδης και Θανάσης Τσουμάνης. Υπεύθυνος Συντήρησης του πεδίου -για λογαριασμό της ΕΟΟΑ που παρείχε όλο τον εξοπλισμό- ήταν ο Διπλ. Εκπαιδευτής Ορειβασίας της ΕΟΟΑ., Διονύσιος Στραβογένης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους.
Πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση τον ασφαλειών στο πεδίο Αγ. Μαρίνα Κορωπίου που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την ακτή. Στο πεδίο μπήκαν χημικά βύσματα ως ενδιάμεσες ασφάλειες και χημικά ρελέ (χωρίς αυτόματα καραμπίνερ). Δεν προστέθηκαν περισσότερες ασφάλειες για να μην αλλοιώσουν τον αρχικό χαρακτήρα τον διαδρομών. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η ασφάλιση της διαδρομής Ουρανοκατέβατο. Στη συντήρηση βοήθησαν οι Θοδωρής Γράσος, Κυριάκος Κιζιρίδης και Θανάσης Τσουμάνης. Υπεύθυνος Συντήρησης του πεδίου -για λογαριασμό της ΕΟΟΑ που παρείχε όλο τον εξοπλισμό- ήταν ο Διπλ. Εκπαιδευτής Ορειβασίας της ΕΟΟΑ., Διονύσιος Στραβογένης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους.
Μέσα στο σ/κ έκανα μια επίσκεψη στις συμπληγάδες στην Πεντέλη. Είχα ακούσει ότι στο συγκεκριμένο πεδίο είχε ολοκληρωθεί η συντήρηση/ανανέωση των ασφαλειών. Το συγκεκριμένο πεδίο είναι πολύ ιδιαίτερο, με διαφορετικού τύπου βράχου (μάρμαρο) ανάλογα τον τομέα (ισορροπιστικές, δυναμικές) ! Πραγματικά αξίζει να το επισκεφτεί κανείς!!
Στο θέμα τώρα κ please μη με βρίσετε οι σκληροπυρηνικοί:
Μπήκα-μεταξύ άλλων- σε μια από τις διαδρομές στον κόκκινο βράχο κ συγκεκριμένα την Αννίτα. Παρατήρησα λοιπόν, ότι με το δικό μου ύψος (1,66) δεν μπορούσα να κλιπάρω το σετάκι στη δεύτερη ασφάλεια (μου έλειπαν μερικοί πόντοι), ενώ ενδεχόμενη πτώση θα κατέληγε σε παρακείμενο βράχο. (Εχω κ τραυματική παλιότερη εμπειρία σκασίματος στο έδαφος-πριν να κλιπάρω την δεύτερη ασφάλεια- από διαδρομή στη μ.βαράσοβα) Η ακριβώς διπλανή διαδρομή "η Αννα" αν κ πιό δύσκολη συνολικά, δεν έχει τέτοιο πρόβλημα (κλιπαρίσματος της δεύτερης ασφάλειας). Δεν μιλάω για πρόσθεση ασφαλειών, (ξέρω ότι είναι "απαγορευμένη" λέξη για τους περισσότερους) αλλά μήπως θα έπρεπε μέσα στα πλαίσια της ανανέωσης (τώρα που υπάρχουν πλακέτες
) να επανεξετάζεται κ η θέση των ασφαλειών κ κυρίως των αρχικών (πρώτων, δεύτερων)? Κ σε αυτή την επανεξέταση να λαμβάνεται υπόψη κ το ύψος αναρριχητών κάτω από 1,70?
Εχω μάθει ότι ήδη στο "Καράβι" έχει γίνει μια τέτοια προσπάθεια επανατοποθέτησης σε πιό σωστή θέση κάποιων ασφαλειών από τον Πετρομιανό! Ποιά είναι η γνώμη του Karazitz στο συγκεκριμένο θέμα? Υπάρχουν κάποιες "κατευθυντήριες" για το πως θα γίνεται η ανανέωση αυτή ή ο κάθε συντηρητής θα κρίνει όπως νομίζει?
Στο θέμα τώρα κ please μη με βρίσετε οι σκληροπυρηνικοί:
Μπήκα-μεταξύ άλλων- σε μια από τις διαδρομές στον κόκκινο βράχο κ συγκεκριμένα την Αννίτα. Παρατήρησα λοιπόν, ότι με το δικό μου ύψος (1,66) δεν μπορούσα να κλιπάρω το σετάκι στη δεύτερη ασφάλεια (μου έλειπαν μερικοί πόντοι), ενώ ενδεχόμενη πτώση θα κατέληγε σε παρακείμενο βράχο. (Εχω κ τραυματική παλιότερη εμπειρία σκασίματος στο έδαφος-πριν να κλιπάρω την δεύτερη ασφάλεια- από διαδρομή στη μ.βαράσοβα) Η ακριβώς διπλανή διαδρομή "η Αννα" αν κ πιό δύσκολη συνολικά, δεν έχει τέτοιο πρόβλημα (κλιπαρίσματος της δεύτερης ασφάλειας). Δεν μιλάω για πρόσθεση ασφαλειών, (ξέρω ότι είναι "απαγορευμένη" λέξη για τους περισσότερους) αλλά μήπως θα έπρεπε μέσα στα πλαίσια της ανανέωσης (τώρα που υπάρχουν πλακέτες
Zeta καλησπέρα,
Η άποψή μου είναι, ότι οι ασφάλειες θα πρέπει να ασφαλίζουν την πτώση (ώστε να μην προκύψει τραυματισμός) και όχι κατά ανάγκη το "δύσκολο πέρασμα".
Στη μάζωξη που κάναμε για τη συντήρηση, αποφασίσαμε ο κάθε Υπεύθυνος Πεδίου, να συντηρήσει όπως κρίνει πιο σωστά το πεδίο που αναλαμβάνει χωρίς να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία των γραμμών.
Μεταφέρω το μήνυμά σου στο Τζώρτζη, που είχε αναλάβει τη συντήρηση, μιας και θεωρώ ότι η επισήμανσή σου αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.
Σε ευχαριστούμε για το feedback.
Η άποψή μου είναι, ότι οι ασφάλειες θα πρέπει να ασφαλίζουν την πτώση (ώστε να μην προκύψει τραυματισμός) και όχι κατά ανάγκη το "δύσκολο πέρασμα".
Στη μάζωξη που κάναμε για τη συντήρηση, αποφασίσαμε ο κάθε Υπεύθυνος Πεδίου, να συντηρήσει όπως κρίνει πιο σωστά το πεδίο που αναλαμβάνει χωρίς να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία των γραμμών.
Μεταφέρω το μήνυμά σου στο Τζώρτζη, που είχε αναλάβει τη συντήρηση, μιας και θεωρώ ότι η επισήμανσή σου αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.
Λοιπόν καταρχάς να ενημερώσω ότι η συντήρηση στις Συμπληγάδες ολοκληρώθηκε με μόνη μικρή εκκρεμότητα μία νέα διαδρομή του Καγιαφτάκη ακριβώς δεξιά από την Κλειώ που έχει ψηλά ένα σαθρό μπλοκ και μάλλον θα την οδηγήσουμε στην Κλειώ, ως παραλλαγή. Για την ώρα, μην τη σκαρφαλώνετε.Karazitz wrote:Zeta καλησπέρα,
Σε σχέση με την παρατήρηση της Ζέτας, έχει κάποιο δίκηο αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει καλό σημείο να σταθείς και να περάσεις ασφάλεια. Θα πάω αύριο να το ξαναψάξω αλλά το θυμάμαι καλά ότι δεν μπαίνει πιο βολικά. Το πρόβλημα είναι, ένας μεγάλος βράχος στη βάση της διαδρομής, όπου αν πέσεις χτυπάς. Δοκίμασα να τον τσουλήσω λίγο πιο πέρα αλλά δεν μπόρεσα. Θα ξαναδοκιμάσω με κάποιο λοστό και περισσότερα άτομα για βοήθεια.
Για τη Ζέτα μία συμβουλή: Επειδή και εγώ ως κοντός συχνά δεν φτάνω κάποια ασφάλεια εκεί που την έβαλε ο ψηλός που άνοιξε τη διαδρομή (που δεν σκέφτηκε ότι όποιος δεν φτάνει κινδυνεύει), έχω πάντα μαζί μου ένα σετάκι είτε frog είτε με πύλη που μένει ανοιχτή και περνιέται από πιο χαμηλά ώστε να μπορώ να κερδίσω αυτά τα 5 cm που με δυσκολεύουν.
Τζώρτζης
Τελικά υπάρχει ή όχι η απαίτηση να είναι Εκπ/τής ο υπεύθυνος για να δώσει η ΕΟΟΑ υλικά; Γιατί ο ζίτς γράφει ότι όχι, αλλά άκουσα ότι ο πρόεδρας λέει ναι...
Αν δεν υπάρχει τέτοια απαίτηση, ψήνομαι για Καρέα αν υπάρχει παρέα (έκανα και ρίμα)
Αλλιώς παίρνω τα δικά μου υλικά και ανηφορίζω για Στρώμα, που έχω και κάτι εκκρεμότητες...
Αν δεν υπάρχει τέτοια απαίτηση, ψήνομαι για Καρέα αν υπάρχει παρέα (έκανα και ρίμα)
Αλλιώς παίρνω τα δικά μου υλικά και ανηφορίζω για Στρώμα, που έχω και κάτι εκκρεμότητες...
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Καλησπέρα Νικολας_Α
Διευκρινίζω:
Για να δοθούν υλικά, θα πρέπει κάποιος Εκπαιδευτής, να χρεωθεί το πεδίο και να καταθέσει Δελτίο Καταγραφής απαιτούμενου Εξοπλισμού.
Η ΕΟΟΑ, χρεώνει, χορηγεί εξοπλισμό και περιμένει Έκθεση πεπραγμένων μόνο από τον υπεύθυνο Εκπαιδευτή. Από κανέναν άλλο.
Ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτής, που έχει χρεωθεί το πεδίο, μπορεί εν συνεχεία να επιλέξει κατά την κρίση του, όποιον θέλει για τις παραιτέρω εργασίες.
Φιλικά
Ζιτς
Διευκρινίζω:
Για να δοθούν υλικά, θα πρέπει κάποιος Εκπαιδευτής, να χρεωθεί το πεδίο και να καταθέσει Δελτίο Καταγραφής απαιτούμενου Εξοπλισμού.
Η ΕΟΟΑ, χρεώνει, χορηγεί εξοπλισμό και περιμένει Έκθεση πεπραγμένων μόνο από τον υπεύθυνο Εκπαιδευτή. Από κανέναν άλλο.
Ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτής, που έχει χρεωθεί το πεδίο, μπορεί εν συνεχεία να επιλέξει κατά την κρίση του, όποιον θέλει για τις παραιτέρω εργασίες.
Φιλικά
Ζιτς
Όσον αφορά το παράπονο της Ζέτας για τις Συμπληγάδς και τη διαδρομή Αννίτα, επειδή δεν μπόρεσα να μετακινήσω το βράχο, κατέβασα 10 cm τη δεύτερη ασφάλεια ώστε να τη φτάνει άνετα. Επίσης, έβαλα κανονικές ασφάλειες στην κόψη δεξιά από την Αννίτα (5c) που φτάνει μέχρι το ρελέ της Άννας.
Καλό σκαρφάλωμα.
Καλό σκαρφάλωμα.