"Των Μογγόλων" στο Καντήλι

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
menelaos

"Των Μογγόλων" στο Καντήλι

Post by menelaos »

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που άνοιξαν τη διαδρομή "Των Μογγόλων" στο Καντήλι.
Πολύ όμορφη φυσική γραμμή και επιτέλους μία γραμμή που είναι "γυμνή" από ασφάλειες!
Απαιτητική στη βαθμολογία της και πολύ σοβαρή διαδρομή, αφού παρ' ότι πέρνει ασφάλειες (όχι παντα εύκολα) σε κάποια σημεία που μπορείς να βάλεις είναι λίγο αμφίβολη η ποιότητα του βράχου.
Στην Τέτερτη σκοινιά κάναμε μία παραλλαγή στη μισή σκοινιά, ανεβαίνοντας μετά τις τρύπες πάνω και δεξιά (αντί για αριστερά) στα κόκκινα βράχια και περίπου 15 μέτρα αριστερά από το ρελέ της Απόσπαση. Το ρελέ R4 έγινε με φυσικές ασφάλειες σε δύο σχισμές (φρεντ μεσσαίο και καρύδα Νο. 5) και είναι γύρω στα 10 μέτρα πιο ψηλά και δεξιά από αυτό που περιγράφεται στην αρχική διαδρομή. Από εκεί τραβέρσαραμε αριστερά για την έξοδο που περιγράφεται από την αρχική διαδρομή.
Πιθανώς το VI- πέρασμα της δεύτερης σκοινιάς να είναι λίγο υποβαθμολογημένο.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως βρήκαμε τη διαδρομή αυτή πολύ σοβαρή και δεν είναι για αρχαρίους που μπορεί να θέλουν να μπούνε βλέποντας τις βαθμολογίες στο V+ με VI. Ακόμα και σε περίπτωση εγκατάληψης η κίνηση προς τα ρελέ της Απόσπασης μπορεί να είναι απαιτητική και θέλει εμπειρία. Κατά την επανάληψη δεν χρειαστήκαμε καρφία/σφυρί αν και καλό είναι να υπάρχουν μαζί σε περίπτωση 'αναποδιάς". Επίσης χρησιμοποιήσαμε μία σειρά καρύδια (χωρίς προσθήκες) και πέντε φρεντς.
Και μια και αναφέρομαι σε βαθμολογίες, στο Εκκρεμές στην απεναντι πλαγιά δεν υπάρχει πέρασμα VI+. Μάλλον για V+/VI- θα το έδινα αλλά αν υπάρχει καποιος με διαφορετική άποψη πολύ ευχαρίστως να συζητηθεί.
Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά για την "καθαρή" γραμμή της "Των Μογγόλων"!

Υ.Γ.1 Προσωπική άποψη, ούτε καν το καρφί ανάμεσα στις τρύπες χρειαζόταν γιατί δίνει την εντύπωση από το σχεδιάγραμμα πως το πέρασμα γίνεται με ασφάλεια πάνω στο καρφί, που δεν είναι αλήθεια, ενώ υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες ασφάλισης (φυσικά δεν ήμουν εκεί για να την ανοίξω οπότε μπορώ να λέω ό,τι μου κατέβει και απλά το καρφί να χρησιμοποιήθηκε και να το άφησαν τα παιδιά κάτι που απλά είναι τίμιο!)

Υ.Γ. Σκάσαμε να βρούμε που οφείλεται η ονομασία της αλλά η έλλειψη φαντασίας μας μας πρόδωσε...
Καμία πληροφορία επί τούτου;
zeta

Post by zeta »

Και εμείς το φθινόπωρο που είχαμε κάνει "το εκκρεμές" με τον Kayak την ίδια άποψη είχαμε...ότι το πέρασμα (δίεδρο) δεν είναι με τίποτα 6+...Το πολύ 6-/6! :)
AlexHwaRang

Post by AlexHwaRang »

Τον Μογκ τον ακούς. Τον Τάσ όμως πρέπει να τον δεις.

Με είχαν πιάσει τα συναισθηματικά μου.

Συγχαρητήρια. Επιτέλους η 1η επανάληψη.
menelaos

Post by menelaos »

Τον Τασ δεν τον έχω δει. Τον Taz πάλι τον έβλεπα μικρός. Θέλει και λίγο από την Τανζανία η διαδρομή...
(http://www.grudge-match.com/Images/taz.gif,
http://www.alexross.com/Taz%20Wedding%20II.jpg, http://www.thecartoonpictures.com/r-loo ... ic-289.htm)

Να σου πω, μου πέρασε απ'τό μυαλό πως δεν είχε επαναλήψεις η διαδρομή από την κατάστασή της (αρκετά χόρτα που έκρυβαν πατήματα/πιασήματα και λίγα σαθρά σε λάθος μέρη), αλλά δεν φαντάστηκα πως δεν είχε καμία επανάληψη.
Μπήκαμε κάπως αδιάβαστοι για την ιστορία της διαδρομής. Ακόμα πιο ωραία λοιπόν. Θα χαρεί και το δεύτερον ύμιση που όπως μου είπε στο τέλος,του πέρασε ό,τι τον πονούσε...
Πάντα τέτοια!
menelaos

Re:

Post by menelaos »

Και κάπως έτσι, 14 χρόνια μετά, έχω περίπου τα ίδια σχόλια να κάνω.
Περισσότερα, μεγαλύτερα φυτά, ίσως; Κάναμε μια προσπάθεια να καθαρίσουμε ότι μπορούσαμε. Ρίξαμε κάτι επικίνδυνα μπλόκια από την τρίτη σχοινιά.
Φύγανε αρκετά πατήματα που δεν θέλανε να μείνουν και μερικά πιασίματα που δεν θέλαμε εμείς να φύγουν. Μένω με την αίσθηση πως η διαδρομή δεν έχει επαναλήψεις και έτσι δεν έχει καθαρίσει ακόμα από επιφανειακά σαθρά που φεύγουν ενώ δεν το περιμένεις. Τουλάχιστον δεν έχει πολλά χώματα μαζεμένα.
Τα δύο καρφιά στα ρελέ (ένα και ένα) έχουν αρχίσει και σκουριάζουν καλά. Το τρίτο στην τέταρτη σχοινιά ανάμεσα στις τρύπες έχει σκουριάσει επιφανειακά αλλά εμπνέει ακόμα σιγουριά.

Spoilers:
Τα παρακάτω να ΜΗΝ διαβαστούν από όσους δεν θέλουν να έχουν λεπτομερείς πληροφορίες πριν μπουν στη διαδρομή.

Στο δίεδρο της δεύτερης σχοινιάς η έξοδος από δεξιά πριν το τέλος του είναι απαραίτητη αφού ευθεία πάνω είναι δύσκολη και έχει μεγαλώσει πολύ φυτό που την φράζει. Ασφαλίστε στο μέσον του δίεδρου καλά πριν την έξοδο σας.
Το πρώτο δίεδρο της τρίτης σχοινιάς μπορεί να παρακαμφθεί ολόκληρο από την δεξιά πλάκα.
Στο δεύτερο δίεδρο της τρίτης σχοινιάς πρέπει να βγείτε δεξιά προς το τέλος του και όχι να το ολοκληρώσετε όπως δείχνει το σχεδιάγραμμα, Αυτό αν θέλετε να κάνετε κάτι που να μοιάζει με V+ -VI- και όχι VII+ στην ευθεία πάνω ανασφάλιστα σε σαθρά.
Η τέταρτη σχοινιά, έχει αρκετά επιφανειακά σαθρά που δεν σου δίνουν οπτική προειδοποίηση πως είναι τέτοια.
Στην τελευταία, που είναι κοινή στο τέλος της με την Hurricane αν δεν κάνω λάθος, σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει το φακό σας (λέμε τώρα) και έχει νυχτώσει (λέμε τώρα), βγαίνει και η έξοδος αριστερά από το αμφιθέατρο με κάποια σαθρά αλλά σαφώς πιο εύκολα.
have fun
Post Reply