Η Εποποιία της Επιπολαιότητας και η Φωνή της Συνείδησης

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
angelobike

Post by angelobike »

πωπω thread φοβερό που έχασα, τόσο καιρό που ειχα να μπω στο φορουμ! Μια ώρα μου πήρε να τα διαβασω όλα. Ασε που κανονικα, με τις διαφορετικές τροπές που εχει παρει αυτή η συζήτηση, έπρεπε να εχει τουλάχιστον εξι διαφορετικά θέματα.

Εμαθα πάντως και για δύο ωραίους τίτλους βιβλίων, ταινίες και επίσης ότι υπάρχει θεμα με DAV και UIAA. Εμαθα ακόμα ότι γίνεται και Abalakov με αλλο ένα τρόπο, ασχετα που αν το εβλεπε ο Vitaly Abalakov, νομίζω δεν θα το ενεκρινε!!!

Να λοιπόν γιατι είναι καλές οι συζητήσεις στα διαφορα fora και δεν κανω πλακα.

Προσωπικά θέλων να ευχαριστήσω τον Alex για το ποστ του, γιατι μοιραστηκε μαζί μας μια πολύτιμη εμπειρία. Ας μην ξεχναμε ότι η εμπειρία επίσης είναι η ακολουθία λαθων χωρίς τραγική συνέπεια! Λάθη κανουμε όλοι (μιλάω για εσας :lol: ), αλλά ούτε όλοι τα παραδεχόμαστε, ούτε όλοι τα μοιραζόμαστε. Το γιατι φτανουμε στο σημείο να κανουμε τα λάθη αυτά, όπως φαίνεται σηκώνει πολύ κουβέντα. Μαγκιά δεν ειναι κανεις λάθη (αλλά ούτε και να μην κανεις), αλλά μαγκιά είναι να μαθαίνεις κατι από τα λάθη.
Φλώρος ειναι αυτός που εχει κανει το λάθος και δεν θελει να το παραδεχτεί και βλάκας είναι αυτός που εχει κανει το λάθος και δεν το εχει παρει καν χαμπαρι ότι το εκανε.

Σίγουρα αυτό που κανει ο καθενας στο βουνό, δεν νομίζω οτι το κανει για να του πουν μπραβο, αλλά γιατι τον ευχαριστεί. Ας κανει αυτό που ο καθένας νομίζει ότι τον ευχαριστεί, απλά πρεπει να σκεφτεί ότι:

το σήμερα πρεπει να το ζούμε καθε στιγμή, αλλα οχι να σταματαμε ζούμε αυτή τη στιγμη.
η παρούσα ζωή είναι πεπερασμένη, γι αυτό δεν την σπαταλάμε.
σε αυτή τη ζώη ερχόμαστε μόνοι, αλλά δεν ζούμε μόνοι.
η παρουσία μας σε αυτή τη ζωή, αν και ειναι εκούσια, σημαίνει αυτόματα την αποδοχή καποιων κανόνων.

τελος να πω οτι η ζωη είναι ωραία, και δεν τα εχει με άλλον... :wink:
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
voutiros

Post by voutiros »

Μια ενδιαφέρουσα και ..ιστορική συνέχεια στις οθόνες σας, με την δραματοποιημένη ταινία North Face (2008) που αφορά στην ιστορία της βόρειας του Eiger. Το ελβετογερμανικό φιλμ παίζεται στην Ευρώπη και Αμερική τώρα, όμως μπορείτε να το κατεβάσετε από www.omifast-mainmovies.blogspot.com/ και με ελληνικούς υπότιτλους!
wu
Lacrimosa

Post by Lacrimosa »

Δείχνει ότι κάποιος έχει βγάλει το τοrrent :(:(
voutiros

Post by voutiros »

δοκιμασε στο pirate bay με αγγλικούς υπότιτλους.
wu
tomy

Post by tomy »

το χω με ελληνικούς υπίτιτλους....είχαμε πει να στο δώσω voutire το καλοκαίρι αλλα δεν έτυχε...όποιος θέλει πάντως μου λέει...
when desire dies,fear is born...
Michael Fountoulakis

Post by Michael Fountoulakis »

Με ενδιαφέρει !! Πως θα το πάρω ?
τα πάντα ρεί
tomy

Post by tomy »

κοιτα εγώ γουδί μένω...στείλτε μου όποιος θέλει pm να το κανονίσουμε...
επίσης τρίτη-πέμπτη πάω στο wall..οπότε αν κάποιον τον βολεύει μου λέει
when desire dies,fear is born...
kitsos

Post by kitsos »

tomy wrote:κοιτα εγώ γουδί μένω...στείλτε μου όποιος θέλει pm να το κανονίσουμε...
επίσης τρίτη-πέμπτη πάω στο wall..οπότε αν κάποιον τον βολεύει μου λέει
Γουδί!!!! είσαι μακριά ρε φίλε...
Chrysa

Post by Chrysa »

AlexHwaRang

Post by AlexHwaRang »

Και για να μην ξεχνιόμαστε

http://kellycordes.wordpress.com/
BOYNO

Post by BOYNO »

Τωρα μπηκα μετα απο μηνες

Περαστικα αλεξανδε
αν και τωρα πρεπει να εισαι σαν καινουριος.
Οσο για ολα αυτα που διαβασα μπορω να πω οτι το σκαρφαλώμα το κανεισ με τον τροπο που γουσταρεις γιατι απλα ετσι ετσι γουσταρεις.
Και εκει βρισκεται η μαγκια του γιατι εκτος λιγων περιπτωσεων ο μονος που παιρνεις στο κεφαλι σου ειναι ο εαυτος σου.οποτε συνεχισε να κανεις αυτο που γουσταρεις, αυτο που σε ευχαριστει

επιπλεον η νεα κυβερνηση με τα νεα μετρα αρχιζει να βαζει τους δικους της κανονες στο σκαρφαλωμα.
<σε λιγο ολοι θα κανουν μονο σολο για ουτε φραγκο πια για σετακιαααααααααααααααααα
yogigiorgo

Post by yogigiorgo »

αυτο που με προβληματιζει παντως ειναι οτι σε ολη αυτη την συζητηση η λεξη μαγκια,οπως επισης και η θεωρητικα αντιθετη της φλωρια,εχει αναφερθει η καλυτερα χρησιμοποιηθει πολλες φορες..........
μια λεξη την οποια δεν ειμαι σιγουρος οτι θα καταλαβαινε την ακριβη της σημασια ο marco prejel στου οποιου την παρουσιαση παραβρεθηκα χτες........
οχι επειδη δεν ειναι ελληνας αλλα λογω νοοτροπιας και θεωρησης της ζωης και του κοσμου...........
teochristopoulos

Post by teochristopoulos »

zulu wrote:Είστε στη μέση ενός παγοκαταράκτη και θέλετε να υποχωρήσετε. Αν δεν θέλετε να αφήσετε μια βίδα και έχει αρκετό αλλά και καλό πάγο κάνετε ένα Abalakov. Τί γίνεται όμως στη περίπτωση που έχετε ξεχάσει το ειδικό σύρμα – γατζάκι η Αγγλιστί Abalakov hook που σας επιτρέπει να τραβήξετε το κορδονέτο μέσα απο την παγοτρυπίδα?
Τρόπος πρώτος...
Τρόπος δεύτερος...
Τρόπος Τρίτος...
είχα χεστεί σαν ΦΛΩΡΟΣ.
Τρόπος τέταρτος:
http://www.youtube.com/watch?v=TBNcFTuC ... r_embedded
Αν βαριέστε το πρόλογο δείτε μετά από το 3:50...
OFIS

Post by OFIS »

Τρελή πατέντα...
zulu

Post by zulu »

EEEEEEEEE....... σιγά αυτό ....το ξερα μωρέ απλά δεν ήθελα να......ξέρεις τώρα...αυτό, ναι.
Είναι καλό βιντεάκι(ο κιρπατρικ σκίζει σε αυτα) το οποίο κακώς δεν είχα στείλει τόσο καιρό αν και, για να λέμε και του στραβού το δίκιο Έλληνας φιλος μου είπε αυτή τη λύση που ΔΕΝ γνώριζα αμέσως μετά το ποστ. Μετ.α απο πρόσφατες δοκιμές όμως πρέπερι να πω οτι είναι πολύ σημαντικό για να δουλέψει το κολπάκια) ο πάγος να είναι κρύοςδηλ όχι -1 ή και στον ήλιο γιατί οι τρύπες γεμίζουν κομματάκια γρανίτας και δεν περνάει ο ιμάντας και β) οι τρύπες να μην συναντιούνται ακριβώς στο ´τελος της βίδας όπως στο τέλειο αμπαλάκωφ γιατί δεν έχει περιθώριο ο ιμάντας ώστε να γραπώσει το κορδόνι.
Τέλος σε όλους εσας που με κατακρίνετε εύχομαι να σας δω σύντομα να γ....... τον εαυτό σας στις φωτιές της κόλασης!
inta diaolos einai toutos!
teochristopoulos

Post by teochristopoulos »

zulu wrote:...εύχομαι να σας δω σύντομα να γ....... τον εαυτό σας στις φωτιές της κόλασης!
Ευχαριστούμε!
AlexHwaRang

Re:

Post by AlexHwaRang »

[quote="voutiros"]Ποια είναι αυτή η Κατερίνα Γώγου ρε Alex?

http://tvxs.gr/news/blogarontas/gia-ti- ... rina-gogoy

Εμπεριστατομένο βιντεο-παρουσιαση
Ibex

Re: Η Εποποιία της Επιπολαιότητας και η Φωνή της Συνείδησης

Post by Ibex »

Ταιριάζει και με το προτελευταίο. Τυχαίο;
Γεννήθηκε στην κατοχική Αθήνα του '40.
Ο Σκοτεινός είχε γράψει κάπου:
Τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Του Vout φαντάζομαι του άρεσε
αυτό με την Πατησίων, τρεις λέξεις
που λέει κι ο Καφετζόπουλος...

Πάντως, όπως είπε κι ένας φίλος,
άλλο πράγμα είναι ποίηση κι άλλο
το φωνάζω βοήθεια.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
Nikolas_A

Re:

Post by Nikolas_A »

Ξεχώρισα ένα διαμάντι του Σκοτ μέσα από σελίδες ξεκατινιάσματος:
teochristopoulos wrote:...Συνοπτικά σου αναφέρω τη σκέψη μου: σχοινοσύντροφος=σχοινί+σύντροφος, με σύντροφος=συν+τροφή. Υπάρχουν βέβαια και οι "σχοινοπλήντροφοι", παρέες αναρριχητών που σκαρφαλώνουν μαζί (συνήθως ανταγωνιστικά, με σκοπό ποιος θα κάνει την υψηλότερη βαθμολογία), αλλά ποτέ δεν τρώνε (ούτε μαζί, ούτε μόνοι τους...) Περισσότερα για αυτό σε επιστημονικό άρθρο μου που θα παρουσιαστεί σε συνέδριο για την αναρρίχηση, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη σεξουαλικότητα του μέσου έλληνα αναρριχητή, που θα γίνει στο Λιτόχωρο το Μάιο του 2010...
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Post Reply