Σημερα επισκεφτήκαμε και σκαρφαλώσαμε τις 10 διαδρομές του Μικρού Πεδίου Χασιάς. Το πεδίο βρίσκεται απέναντι από το πάρκο -χώρο αναψυχής με τα ξύλινα τραπέζια, λίγο πριν την σπηλιά και την ταβέρνα Ελατος (εκεί που στρίβουμε για το πεδίο Αχαρνείς). Ανοιχτηκε από τους Ελένη Παναγιώτου και Νίκο Λαγανάκο. Οι ανοίξαντες στο σχετικό με το πεδίο website, ζητούν σχόλια για τις βαθμολογίες των διαδρομών από άλλους αναρριχητές.´
Θα θέλαμε να σχολιάσουμε το θέμα της διαδρομής Ναζιάρα Direct. Η διαδρομή έχει εξελιχθεί σε ανεξάρτητη διαδρομή με δικές της ασφάλειες στο ανώτερο τμήμα και νέο δικό της ρελέ. Επομένως θα ήταν ίσως ορθότερο να ονομαστεί Ναζιάρα-παραλλαγή κόψης.
Αν και δεν είμαστε αναρριχητές με μεγάλη εμπειρία και δεν κάνουμε μεγάλες δυσκολίες, και ίσως η γνώμη μας να μην είναι η πιό "ἑγκυρη",για τις βαθμολογίες των 10 διαδρομών (από αριστερά προς δεξιά) έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:
Λευκή, V. Παραμένει V
Νηνεμούσα, V. Παραμένει V.
Αγριόγατα VII-. Προτείνεται V+ (ισως τα σαθρά που εχουν φύγει έκαναν την διαδρομή αρκετά πιό εύκολη)
Αναστάτωση VII, Προτείνεται VI+/VII-
Ναζιάρα V, Προτείνεται V+
Ναζιάρα Direct, VI. Προτείνεται το όνομα Ναζιάρα παραλλαγή κόψης και V+, με την προυπόθεση ότι μένουμε ακριβώς στα ισορροπιστικά στην κόψη και αποφεύγουμε τα ευκολα πιο δεξιά
Ελενα, VI. Προτείνεται V+
Λουίζα VI-, Προτείνεται V+
Μωρό μου φάλτσο, VI+. Προτείνεται VI-
Ψυχοβγάλτης, VII. Προτείνεται VI+
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανοίξαντες για τις διαδρομές.
Με εκτίμηση,
Μικρό Πεδίο Χασιάς
-
katsaromallis
Μικρό Πεδίο Χασιάς
"ΚΑΤΣΑΡΟΜΑΛΛΗΣ" - "CURLYHAIRED"
Αριστερά από τη διαδρομή 1 "Λευκή'' έχει ανοιχθεί άλλη μια καί αν λάβουμε υπ'όψιν καί την όχι καί τόσο καλή φωτογραφία με τις διαδρομές οδηγηθήκαμε εύκολα σε σφάλμα.Οπότε προσωπικά πιστεύω ότι:
Η Αγριόγατα είναι μια χαρά-εννοώ το VII- που δίδεται-
Για Έλενα, Λουίζα καί Μωρό μου φάλτσο συμφωνώ με τον katsaromallis.
Στον Ψυχοβγάλτη δίνω VII- για τις boulderοκινήσεις στην αρχή.
Αξίζει μια επίσκεψη αν είστε σε αυτές τις βαθμολογίες.Πολύ κοντινή πρόσβαση(Εντάξει δεν είναι καί αυτές στο μοναστήρι του Προδρόμου...)
Η Αγριόγατα είναι μια χαρά-εννοώ το VII- που δίδεται-
Για Έλενα, Λουίζα καί Μωρό μου φάλτσο συμφωνώ με τον katsaromallis.
Στον Ψυχοβγάλτη δίνω VII- για τις boulderοκινήσεις στην αρχή.
Αξίζει μια επίσκεψη αν είστε σε αυτές τις βαθμολογίες.Πολύ κοντινή πρόσβαση(Εντάξει δεν είναι καί αυτές στο μοναστήρι του Προδρόμου...)
Re: Μικρό Πεδίο Χασιάς
http://www.sitemaker.gr/anelixi/page_GREEK_2.htmkatsaromallis wrote:...στο σχετικό με το πεδίο website...
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
-
katsaromallis
Νομίζω οτι με καλύτερη μελέτη των φωτογραφιών του website του πεδίου, που ο Nikolas_A αναφέρει στο σχετικό του μήνυμα, παρατηρώ ότι πράγματι υπάρχει νέα διαδρομή αριστερά της Λευκή. Η διαδρομή αυτή εκτιμήθηκε σε V βαθμό από νέους αναρριχητές της παρέας μας, οι οποίοι νόμιζαν ότι έκαναν την Λευκή.
Στην περίπτωση αυτή η συνολικά αναθεωρημένη εκτίμησή μας έχει ως εξής:
Αγνωστη, αριστερά της Λευκής, Προτείνεται V
Λευκή, V. Παραμένει V
Αγριόγατα VII-. Προτείνεται VI+/VII-
Αναστάτωση VII, Εδώ θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής. Αν η κίνηση ψηλά στο κλειδί (crux) στην λίγο αρνητική πλάκα, γίνει ακριβώς στην πλάκα ή προς αριστερά, πρέπει να είναι VII-/VII. Αν το πέρασμα γίνει προς την κόψη, ακριβώς "μιά χεριά" δεξιά, τότε είναι V+.
Ναζιάρα V, Παραμένει V
Ναζιάρα Direct, VI. Αυτή γίνεται μάλλον δεξιά της κόψης. Δεν την κάναμε δεν έχουμε γνώμη.
Ψυχοβγάλτης, VII. Προτείνεται VI+ ή VII-
Στην περίπτωση αυτή η συνολικά αναθεωρημένη εκτίμησή μας έχει ως εξής:
Αγνωστη, αριστερά της Λευκής, Προτείνεται V
Λευκή, V. Παραμένει V
Αγριόγατα VII-. Προτείνεται VI+/VII-
Αναστάτωση VII, Εδώ θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής. Αν η κίνηση ψηλά στο κλειδί (crux) στην λίγο αρνητική πλάκα, γίνει ακριβώς στην πλάκα ή προς αριστερά, πρέπει να είναι VII-/VII. Αν το πέρασμα γίνει προς την κόψη, ακριβώς "μιά χεριά" δεξιά, τότε είναι V+.
Ναζιάρα V, Παραμένει V
Ναζιάρα Direct, VI. Αυτή γίνεται μάλλον δεξιά της κόψης. Δεν την κάναμε δεν έχουμε γνώμη.
Ψυχοβγάλτης, VII. Προτείνεται VI+ ή VII-
"ΚΑΤΣΑΡΟΜΑΛΛΗΣ" - "CURLYHAIRED"
Γεια κ καλη χρονιά σε όλους!
Η δική μου εκτίμηση είναι ως εξής¨
Λευκή, Νηνεμούσα, Αγριόγατα, Ναζιάρα Αναστάτωση παραμένουν ως έχουν.
Για Έλενα, Λουίζα καί Μωρό μου φάλτσο συμφωνώ με τον katsaromallis
Ψυχοβγάλτης, Το πέρασμα αν γίνει direct κ ειδικά από κάποιον σχετικά κοντό ειναι καθαρό VII αν κ παραπάνω η διαδρομή ειναι στο V.
Φιλικά,
Β
Η δική μου εκτίμηση είναι ως εξής¨
Λευκή, Νηνεμούσα, Αγριόγατα, Ναζιάρα Αναστάτωση παραμένουν ως έχουν.
Για Έλενα, Λουίζα καί Μωρό μου φάλτσο συμφωνώ με τον katsaromallis
Ψυχοβγάλτης, Το πέρασμα αν γίνει direct κ ειδικά από κάποιον σχετικά κοντό ειναι καθαρό VII αν κ παραπάνω η διαδρομή ειναι στο V.
Φιλικά,
Β
-
Michael Fountoulakis
Οταν ανοίγουμε διαδρομές (κάνοντας κινήσεις που μας βγαίνουν εκείνη τη στιγμή) τις βαθμολογούμε έχοντας ήδη κάποια εμπειρία.Ερχονται μετα απο εμάς άλλοι και τις επαναλαμβάνουν(οι οποίοι ισως κάνουν άλλες κινήσεις) και αναρωτιούνται για τη βαθμολογία που δώσαμε ! π.χ η Μωρό μου φάλτσο VI+ προτείνει αυτή τη βαθμολογία αν δεν πατήσεις το πόδι σου στη μεγάλη τρύπα.Το λέω αυτό επειδη τυχαίνει να ξέρω τους ανοίξαντες και το πως σκέφτονται αναρριχητικά.
τα πάντα ρεί