Μιας και συζητήθηκε στο Topic της Τριεστίνων, στέλνω μια ενημέρωση για την κατάσταση της διαδρομής, μετά την επανάληψη της προηγούμενης Κυριακής, μαζί με τον Γιώργο Σακελλαρίου και Μιχάλη Πολίτη.
Στο ξεκίνημα της 4ης σχοινιάς το U μας έμεινε στο χέρι, παραδόθηκε δε στον Σάκη. Παίρνει καρύδι, ή ακόμα καλύτερα/γρηγορότερα μικρό φρεντ. Στο τελείωμα της ίδιας σχοινιάς 1 επιπλέον καρφί δεξιά και 2 μέτρα κάτω από το σκουριασμένο 3ο καρφί που δείχνει το σκίτσο. Καλό καρφί, το επόμενο είναι μέτριο, επίσης δείχνει καλύτερα την συνέχεια της διαδρομής στο λίγο περίεργο αυτό σημείο. Ίσως να ήταν καλό να αφαιρεθεί το επόμενο.
Στο ξεκίνημα της 5ης σχοινιάς, όντως λείπει το πρώτο καρφί. Καλούτσικο run-out, τοποθέτηση για μικρό καρύδι (έβαλα DMM no1 ή no2, δεν θυμάμαι), αλλά μετά παίρνει καλές ασφάλειες ψηλά δεξιά, πρίν το καρφί της τραβέρσας (2ο στο παρόν σκίτσο).
Στην 9η σχοινιά όντως πλέον υπάρχουν 2 καρφιά. Εγώ έβαλα φρέντ, μισό μέτρο πριν (δω) το 1ο και καρύδι λίγο πριν (δω) το 2ο. Επίσης το R9 είναι πλέον εξοπλισμένο με 2 καρφιά. Άλεξ νομίζω πως το πρόβλημα σ' αυτή την σχοινιά δεν είναι η τραβέρσα, αλλά η καμινάδα με τα χόρτα και τα σαθρά σφηνωμένα μπλόκ, έπειτα από 8 σχοινιές τσιμέντο...
Με τα παραπάνω εγώ θα πρότεινα σε μια σχοινοσυντοφιά με καλή ψυχολογία να πάει χωρίς καρφιά. Εμείς το 2005 είχαμε βάλει 1 ή 2 καρφιά, προχτές δεν πήραμε σφυρί. Απ' την άλλη όσοι δεν νοιώθετε καλά, πάρτε καμιά λαμίτσα.
Όσοι γουστάρετε πάντως πάτε, όπως και νά 'χει, θα σας μείνει αξέχαστη!
Έχει και κερασάκι στο τέλος (200 μέτρα ΙΙ και σάρα 20 λεπτά). Χα-χα...
Φαίδων Γαληνός
-
teochristopoulos
Ρε Τεο χωρίς να θέλω να το παίξω καμπόσος όταν πέρσι την κάναμε με τον Ζέκη και τη Μαρίζα δέν ξέραμε ότι έπρεπε να πάρουμε καρφιά και δεν πήραμε.
Στην ένατη σκοινιά λοιπόν εγώ δεν το βρήκα το καρφί καθώς έχεις τη δυνατότητα να κινηθείς λι´γο πάνω-κάτω. Παρόλα αυτά θυμάμαι πως είχα βρεί και την είχα ασφαλίσει αυτή τη σκοινιά, εως την καμινάδα γιατί εκεί δεν..
αξίζει τον κόπο.Εν ολίγοις εγώ πιστεύω πως γίνεται η διαδρομή άνετα και χωρίς καρφιά.
Στην ένατη σκοινιά λοιπόν εγώ δεν το βρήκα το καρφί καθώς έχεις τη δυνατότητα να κινηθείς λι´γο πάνω-κάτω. Παρόλα αυτά θυμάμαι πως είχα βρεί και την είχα ασφαλίσει αυτή τη σκοινιά, εως την καμινάδα γιατί εκεί δεν..
αξίζει τον κόπο.Εν ολίγοις εγώ πιστεύω πως γίνεται η διαδρομή άνετα και χωρίς καρφιά.
inta diaolos einai toutos!
-
teochristopoulos
Αυτό λέω και γω ρε Μήτσο, δηλαδή πάνω-κάτω λέμε τα ίδια πράγματα...
Για την 9η ας πούμε, λέμε ακριβώς τα ίδια, ότι παίρνει στην τραβέρσα, και δεν πολύχρειάζονται τα καρφιά.
Τα σχόλια μου είναι για την περιγραφή του Routes, που λέει ότι θα βρείτε αυτά και τα άλλα, πάρτε καρφιά μαζί σας, κτλ. Ένα Update δηλαδή. Μιάς και η διαδρομή είναι classic, αφού το αξίζει!
Πάντως πρέπει να ξέρεις, πως υπάρχουν πόλλοι άνθρωποι που πάνε σε τέτοιες διαδρομές, πάντα με καρφιά μαζι τους, και από μένα αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.
Το ζουμί όλων αυτών των συζητήσεων πρέπει να είναι το πως θέλουμε αυτές τις διαδρομές. Εγώ πιστεύω (και είναι πεποίθηση πολλών, της περιοχής Όλυμπου και περιχώρων) πως οι διαδρομές αυτές πρέπει να έχουν ρελέ με 2 δεκάρια βύσματα και καρφιά εκεί που δεν παίρνει καρύδια/φρέντς, ώστε να μην υπάρχει η "ταλαιπωρία" του βάλε/βγάλε και κυρίως η φθορά του βράχου. Αυτά τα μόνιμα καρφιά πρέπει να είναι βέβαια αξιόπιστα και να συντηρούνται.
Συμφωνώ πως η διαδρομή γίνεται άνετα χωρίς καρφιά, αλλά όχι από όλους...
Καλά σκαρφαλώματα!
Για την 9η ας πούμε, λέμε ακριβώς τα ίδια, ότι παίρνει στην τραβέρσα, και δεν πολύχρειάζονται τα καρφιά.
Τα σχόλια μου είναι για την περιγραφή του Routes, που λέει ότι θα βρείτε αυτά και τα άλλα, πάρτε καρφιά μαζί σας, κτλ. Ένα Update δηλαδή. Μιάς και η διαδρομή είναι classic, αφού το αξίζει!
Πάντως πρέπει να ξέρεις, πως υπάρχουν πόλλοι άνθρωποι που πάνε σε τέτοιες διαδρομές, πάντα με καρφιά μαζι τους, και από μένα αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.
Το ζουμί όλων αυτών των συζητήσεων πρέπει να είναι το πως θέλουμε αυτές τις διαδρομές. Εγώ πιστεύω (και είναι πεποίθηση πολλών, της περιοχής Όλυμπου και περιχώρων) πως οι διαδρομές αυτές πρέπει να έχουν ρελέ με 2 δεκάρια βύσματα και καρφιά εκεί που δεν παίρνει καρύδια/φρέντς, ώστε να μην υπάρχει η "ταλαιπωρία" του βάλε/βγάλε και κυρίως η φθορά του βράχου. Αυτά τα μόνιμα καρφιά πρέπει να είναι βέβαια αξιόπιστα και να συντηρούνται.
Συμφωνώ πως η διαδρομή γίνεται άνετα χωρίς καρφιά, αλλά όχι από όλους...
Καλά σκαρφαλώματα!
Όταν την κάναμε με τον Μπελογιάννη το 2003 χρησιμοποιήσαμε καρφιά. Στην 9η βάλαμε 2 στη τραβέρσα, μετά νομίζω ένα χάλια μέσα στη καμινάδα δεξιά και μετά την έξοδο φτιάξαμε ρελέ υποχώρησης. Εκεί αφήσαμε μια μαύρη λάμα με καραμπίνερ (ναι, σε μια λαμα κατέβηκε τελευταίος Μπέλος, guida είναι, δεν πειράζει) γιατί επιστρέψαμε με ραπέλ μαζί με Κινατίδη - Στύλλα που ακολουθούσαν (ήταν ήδη 8μμ και ερχόταν καταιγίδα, που τελικά δεν ήρθε, ενώ bivouac με βροχή δε γουστάραμε να κάνουμε). Φυσικά και σε προηγούμενες σχοινιές βάλαμε καρφιά.
Teo, για να γίνει ενημέρωση της περιγραφής στο site θα πρέπει να υπάρχουν τελικές και καθαρές πληροφορίες, δηλαδή να έχει "κλείσει" το topic, γιατί δεν γίνεται να αλλάζει συνεχώς. Αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, αφού με το γέρικο μυαλό μου μπορεί να την ξεχάσω όπως και τόσες άλλες.
Ζητάω και από δω συγνώμη σε όσους έχουν στείλει υλικό και δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα.
Teo, για να γίνει ενημέρωση της περιγραφής στο site θα πρέπει να υπάρχουν τελικές και καθαρές πληροφορίες, δηλαδή να έχει "κλείσει" το topic, γιατί δεν γίνεται να αλλάζει συνεχώς. Αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, αφού με το γέρικο μυαλό μου μπορεί να την ξεχάσω όπως και τόσες άλλες.